Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFETTE KADIN SAĞLIĞI UNUTULMADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) arasında afette üreme sağlığı hizmetleri verilmesini öngören protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
AFETTE KADIN SAĞLIĞI UNUTULMADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HASUDER Başkanı Prof. Dr. Bülent Kılıç'ın imzaladığı protokol kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Antakya EXPO alanı yanında bulunan Çadır kentinde Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmet (MISP) Birimi açıldı.

Hizmet biriminin proje koordinatörlüğünü HASUDER Üyesi Prof. Dr. Türkan Günay, saha koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazan Savaş ve Prof. Dr. Tacettin İnandı üstlendi.

“Afetlerde Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri (MISP)” projesinin yürütüleceği protokole göre birim Mart-Haziran 2023 tarihleri arasında Hatay’daki kadınlara hizmet verecek.

IPPF (International Planned Parenthood Federation) tarafından maddi desteği sağlanan proje çerçevesinde;

Hatay genelinde üreme sağlığı, cinsel sağlık, aile planlaması hizmetlerinin yanı sıra son üçüncü ayındaki riskli gebelikler tespit edilerek sağlıklı koşullarda gebelik takibi ve doğum ortamı için yönlendirme de yapılacak.

Birimde bir doktor, iki hemşire olmak üzere sahada da 15 sağlık çalışanı çalışacktır. Çadırkentteki Çandırlar gezilerek bebek, çocuk ve gebeler belirlenecek, ilgili kurumlarla işbirliği yapılacaktır. Hizmetten Hatay genelindeki tüm kadınlar ücretsiz yararlanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.