Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Savaş Ankara'da Temaslarda Bulundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Başkan Savaş Ankara'da Temaslarda Bulundu

Başkent’teki temaslarına TBMM’de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek başlayan Savaş, Kılıçdaroğlu’na EXPO 2021 Hatay organizasyonu ile ilgili gelişmeleri anlattı. Dev organizasyonun hazırlık sürecini tüm detaylarıyla paylaşan Savaş, CHP liderini en yakın zamanda Hatay’da ağırlamak istediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu da, Savaş’ı EXPO hazırlıkları dolayısı ile kutlayarak en kısa zamanda Hatay’da bulunmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Savaş, Çavuşoğlu Ve Ersoy’u Ziyaret Etti

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Savaş, dünyanın farklı coğrafyalarından EXPO’ya katılacak ülkeler konusunda Bakan Çavuşoğlu’na bilgi verdi. Çok sayıda ülkenin EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılmak için kendilerine başvurduğunu belirten Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin EXPO ile ilgili çalışmaları, Dışişleri Bakanlığı ile paylaştığını, büyükelçiliklere gerekli bilgi ve belgelerin gönderildiğini anlattı. Bakan Çavuşoğlu da Savaş’a ziyaret için teşekkür etti.

Başkan Savaş, Ankara’daki temasları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de görüştü. Ersoy’a EXPO’ya katılacak şehir ve ülkeler hakkında bilgi veren Savaş, organizasyonun Hatay’ın ve ülkenin turizmine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Çok sayıda ülkeyi gastronomi, bahçecilik ve folk kültürü ile Hatay’a beklediklerini anlatan Savaş, Bakan Ersoy’u EXPO 2021 Hatay’a davet etti. Bakan Ersoy da organizasyonun önemine dikkat çekerek davet için Savaş’a teşekkür etti.

Savaş, son olarak İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü ziyaret etti. HBB’nin hayata geçirmeyi planladığı bazı projeleri ve detaylarını Genel Müdür Büyük’e anlatan Savaş’a HATSU Genel Müdürü İkbal Polat ile HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cengiz Eraslan eşlik etti. 

Lütfü Savaş, geçen aylarda da Ankara’da birçok ülkenin büyükelçisini ziyaret etmiş ve 10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay'a davet etmişti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.