Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgi Sahibi Olmak Mücadelenin İlk Adımı

Dörtyol Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanları Madde Bağımlılığı konferansı için İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2022 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2022 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Bilgi Sahibi Olmak Mücadelenin İlk Adımı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Dörtyol Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanları Psikolojik Danışman Zahide Sultan Kınacı ve Psikolojik Danışman Sedat Ateş’ı ağırladı. Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Emine Vasfiye Korkmaz’ın yaptığı Ekonomi Topluluğu’nun düzenlediği Madde Bağımlılığı konferansında uzmanlar gençliğin önemli sorunlarından biriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi. 31 Aralık Cuma günü Mavi Salon’da yapılan toplantıya İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasında Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Korkmaz etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür ederek verimli bir konferans olması dileklerini ifade etti.

Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında bir sunum yapan Psikolojik Danışman Kınacı ve Psikolojik Danışman Ateş madde bağımlılığı ne olduğu, bağımlılık yapıcı maddelerin neler olduğu, bağımlılığın olumsuz etkileri, madde kullanımı belirtileri, bağımlılığın nasıl başladığı ve ilerlediği, kullanıcıların nelerle sınandığı, bağımlılığın nasıl tedavi edildiği ve madde kullanımının getirdiği yasal sorumluluklarının neler olduğu konularına değindiler. Merak etmenin madde bağımlılığının ilk adımı olduğunu vurgulayan uzmanlar, bilgilenmenin kullanımının önüne geçmede önem arz ettiğini belirtti.

Konferans konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.