Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU ÇAĞRILARA KULAK TIKAMAYIN!

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Sıtkı Alper Özdemir, 6 Şubat depreminin öncesinde yaptığı çağrıları depremin ardından da yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 23:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
BU ÇAĞRILARA KULAK  TIKAMAYIN!

İnşaat Yüksek Mühendisi Sıtkı Alper Özdemir yaptığı açıklamada şöyle dedi;

6 Şubat depremleri sonrası yapmış olduğum çağrımı açıkça yineliyorum.

Depremlerden etkilenen ve yıkıcı boyutta hasar gören şehirlerimizin yeniden inşa edilme sürecinde öncelikle “Deprem ve Şehir Planlama Bilim Kurulu” oluşturulmalıdır.

Oluşturulan bu bilim kurulunda İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, Şehir Plancıları, Jeoloji Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Harita Mühendisleri ve Avukatlar yer almalıdır.
Bilimsel anlamda araştırmalar yapan üniversiteler, kanun uygulayıcı olan çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlükleri, afad ve kentlerimizin gelecek planlarını yapan büyükşehir ve ilçe belediyelerimize bu bilim kurulunda yer verilmelidir.

“Hasar tespit işlemlerinin analiz edilmesi, mevcut kent merkezlerinde yapılacak planlama ve çalışmaların değerlendirilmesi, deprem dirençli ve sürdürülebilir şehir hayatına sahip gelecekteki kentler” konuları başlıklar halinde bilim kurulu tarafından raporlamalar ile somut hale getirilmelidir.
Sebep, sonuç ve hedef üçleminde kent gelecek çalışmaları kamuoyu ile paylaşılmalı, sosyolojik ve psikolojik olarak toplumda bekleme amacı ve rahatlama sağlanmalıdır.

Bakınız, bilim kurulları ile çalışmanın önemini en iyi şekilde pandemi döneminde anlamış bulunmaktayız, bu deneyime sahibiz.
Bilimle, teknik ve hukuki ehil platformda hazırlanmış planlamalar sadece depremin etkilerini ortadan kaldırmayacak, aynı zamanda kısa, orta ve uzun vadede, yani 20 yıl, 30 yıl ve 50 yıllık süreçte sürdürülebilir kentlere kavuşmamızı da sağlayacaktır.

Depremlerden en büyük ve yok edici etkiyi alan ilimiz HATAY bu çalışmada öncü olmalı, tarım, sanayi, turizm, köy ve kent mozaik yapısı ile ülke geneline prototip bu çalıştay ile öncülük etmelidir.
Hatay’ a da yakışan budur.

Vakit kaybediyoruz, telaşımız bugünü kurtarmak değil, çocuklarımıza yaşanabilir kentler bırakmak olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.