Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa polisi cinayeti yüzlendirme ile çözecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 10 yıl önce öldürülen bayanın kimlik tespiti için ilginç bir yönteme başvurdu. Kafa travması sonucu öldüğü belirlenen bayanın cesedini tespit için başlatılan çalışmalar kapsamında, kafatası üzerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yeniden yüzlendirme çalışması yapıldı. Polis, cinayetin failini bulmak için maktulün kimliğinin tespiti amacıyla maktule ait 'yeniden yüzlendirme' tekniği ile mumyadan yapılan kafatası fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2012 07:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Bursa polisi cinayeti yüzlendirme ile çözecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 16 Nisan 2002'de Nilüfer ilçesi Doğanköyü Taşköprü mevkiinde, kimliği tespit edilemeyen 22 yaş ve üzeri bir bayana ait olduğu düşünülen bir ceset bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan otopsi sonucunda kafa travması sonucu öldüğü tespit edilen bir ceset bulunmuş, maktulün kimliği tespit edilemediğinden eylemi gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilere ulaşılamamıştır. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce, söz konusu faili meçhul cinayet olayıyla ilgili olarak maktulün kimliğini tespit etmeye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kafatası üzerine yerleştirilen doku kalınlıkları yardımıyla ‘Yüzlendirme’ işlemi yapılmıştır. Faili meçhul ‘Kasten Öldürme’ olayının aydınlatılmasına, maktulün kimliğinin tespitine yönelik olarak, maktule ait ‘Yüzlendirme’ tekniği ile mumyadan yapılmış kafatası fotoğrafları kamuoyuna sunulmuştur."

Bursa Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşlardan, maktulün kimliğinin ve olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalarda destek istendi. Olayın görgü tanıkları ya da bilgisine başvurulabileceklerin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.