Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Başkan Tellioğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
CHP’li Başkan Tellioğlu’ndan Öğretmenler Günü Mesajı

Gelecek aydınlık günleri inşa edecek yeni nesilleri emanet ettiğimiz, her koşulda görevlerini yerine getirmek üzere yılmadan çaba sarf eden öğretmenlerimiz kuşkusuz en değerli varlıklarımızdır.

Ulus olarak zorlu mücadeleler sonucu kazandığımız bağımsızlığı, ulusal egemenliği, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan değerleri koruyup, yücelterek yaşatacak kuşakları yetiştiren tüm öğretmenlerimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği gün de olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutlarım.

Ülkemizde son 20 yılda ne yazık ki eğitim sistemsizliği yaşanmaktadır. Bunlar bir kader değildir. Eğitim seviyesinin düşmesinin sebebi atanamayan ve değer verilmeyen öğretmenlerdendir. Anadolu'nun dört bir yanında heyecanla görev yapan, çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz borçlarla mücadele etmektedir. Yaptıkları mesleğin saygınlığını yitirdiği kaygısının yanı sıra, geçim sıkıntısı kaynaklı psikolojik sorunlar yaşamakta ve gelecekten ümitlerini kesmektedir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenler, yoksulluk sınırının yarısından az maaş almaktadır ve ailelerinin ve kendilerinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekmektedir. Öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliği, eğitimin niteliğini de düşürmektedir. Bu nedenle öğretmenlerin özlük haklarında ve maaşlarında bir iyileştirmeye gidilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kalkınmamızda en ön saflarda, yarınlara ümit aşılayarak, yorulmadan ve kararlılıkla yer alan öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.