Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dıgıtal Youth” Adlı Projenin Başlangıç Toplantısı Romanya’da Gerçekleşti

Belen Kaymakamlığı’nın Ortak Olduğu Erasmus+ “Dıgıtal Youth” Adlı Projenin Başlangıç Toplantısı Romanya’da Gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2022 01:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 02:03
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
“Dıgıtal Youth” Adlı Projenin  Başlangıç Toplantısı Romanya’da Gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ortaklığında Romanya’dan ASALT- Asociata Sociala a Lucratorilor de Tineret Derneği koordinatörlüğünde Erasmus+ Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında “DIGItal youTh” projesi 8-9 Mart 2022 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te başlangıç toplantısı yapıldı.

Projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal AYVAZOĞLU, Belen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet AKÇA ve Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM katıldı.

Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin dijital araçların kullanımına yönelik olarak 01 Şubat 2022 – 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında uygulanacağını, öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi etkili ve verimli kullanabilmeleri için çalışmalar yapılacağını;

Projenin temel hedeflerinde;

- 14 Gençlik Çalışanı/ Öğretmen ve 50 Genç/Öğrenci için dijital beceriler edindirme ve teknolojiyi etkili kullanabilme,

- Web 2.0 Araçları ile gençlerin dijital becerilerine ve bilgilerine ilişkin yerel düzeyde ihtiyaçların belirlenmesi,

- Sivil Toplum Örgütler, dernekler ve yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliği sağlamak olduğunu belirtti.

Ayrıca, proje kapsamında; Romanya’dan 8 ve Türkiye’den de 6 öğretmenin katılımıyla toplamda 14 kişinin katılacağı 5 günlük eğitim kursu Romanya’da düzenlenecektir. Kurs sonrası katılım sağlayan öğretmenler kendi bölgelerinde gençlerin dijital araçları öğrenmeleri için eğitimler düzenleyeceklerdir.

Gençlerin teknoloji kullanımı alanında ihtiyaçları analiz edilerek “Digital haritalama” adlı rapor oluşturulacak ve “Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi” facebook grubunda erişime açılacaktır.

Projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinlikler kapsamında Romanya’da ve Türkiye’de kapanış toplantıları yapılacağı bilgisini de açıkladı.

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN; 18 ay sürecek olan dijital araçlar ve teknolojinin etkin bir şekilde kullanımı temalı olan projenin özellikle COVID-19 döneminde öğretmenlerin mesleki ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek, emeği geçen proje ortaklarına çok teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.