Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erasmus+ Gençlik Projesi Katılımcılarına Kültürel Gezi düzenlendi

Erasmus+ Programı Gençlik Değişimleri “Geçmişten Geleceğe” isimli proje kapsamında somut kültürel mirasa ait lokasyonlara gezi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2022 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Erasmus+ Gençlik Projesi Katılımcılarına Kültürel Gezi düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2019-2-TR01-KA105-078518 sözleşme numaralı Erasmus+ Programı/Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği/Gençlik Değişimleri, "Geçmişten Geleceğe" isimli proje kapsamında önemli kültürel lokasyonlara ait gezi düzenlendi. Proje koordinasyon ekibi ve eğitmenler eşliğinde medeniyetler şehri ve kültür mozaiği Antakya’yı gezme fırsatı bulan katılımcılar,  proje kapsamında, her biri ayrı önem arz eden kültürel mirası yerinde görme ve inceleme fırsatı buldu.

Proje kapsamında Hatay Arkeoloji müzesi, St. Pierre Kilisesi, Necip Asfuroğlu Müzesi, Habib-i Neccar Cami, Antakya eski/tarihi kent merkezi olarak sırasıyla Katolik Kilisesi,  Eski Antakya Evleri, Ortodoks Kilisesi,  Protestan Kilisesi ve Uzun Çarşı ziyaret edildi. Proje eğitmenlerinin anlatımlarıyla; Hatay sınırları içerisinde arkeolojik kazı tarihleri ve ortaya çıkan buluntular, antik yerleşim yerleri olarak Höyükler, Antakya’nın antik çağlardaki simgesi Tyche, Hatay’da ve hatta yakın yörelerde yapılan kazı çalışmalarında bulunan mozaikler, cam eserler, lahitler gibi pek çok tarihsel detay hakkında bilgi katılımcılarla paylaşıldı.

St. Pierre Kilisesi’nin doğal bir mağara iken kiliseye dönüşme hikâyesi, Kurtuluş Caddesi üzerinde, şehir merkezinde bulunan ve Anadolu’da inşa edilen ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi’nin  tarihi önemi, Necip Asfuroğlu Müzesi’nin kuruluş hikayesi proje eğitmenleri tarafından katılımcılara detaylı aktarıldı. Meşhur Antakya Evlerini, Uzun Çarşıyı ve kiliseleri gezme fırsatı yakalayan katılımcılar tarihi dokuyu yakından görme şansını elde etti. Ziyaretler esnasında Hatay’ın kültürel mirası içerisinde önemli bir yeri olan künefe, ipekçilik, defne sabunu gibi ürünlerin de günümüzde korunduğu; kültürel mirasın bir parçası olarak geleceğe aktarılmaya çalışıldığından bahsedildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen geziyi değerlendiren İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Şanslıyız ki böylesine önemli bir medeniyetler şehri ve kültür mozaiği kabul edilen bir şehirde yaşıyoruz. İSTE olarak yer aldığımız bu tür kültürel projelerle kültürel miraslarımızı korumaya ve tanıtmaya devam edeceğiz” dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.