Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastronomi Evi’nde Sürk Atölyesi

Yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri misafirleriyle buluşturan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, sürk yapım atölyesine ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Gastronomi Evi’nde Sürk Atölyesi

Atölyeye Prof. Dr. Nazan Savaş, Diş Hekimi ve Cam Sanatçısı Şadi Asfuroğlu ve farklı meslek gruplarından birçok Hataylı kadın katıldı.

Gastronomi Evi Şefi Süleyman Demirel, aşçılar Hatice Oral ve Sevcan Aksu eşliğinde başlayan atölyede Hataylı kadınlar sürkün yapım aşamalarının inceliklerini öğrendi. Konuklar, sürk yapımı sırasında keyifli vakit geçirdi.

Asfuroğlu, Hatay’a özgü sürkün yurt dışında da ciddi talep gördüğünü ifade ederek sürkün insan sağlığına olan faydalarını anlattı.

“Hatay’ın Lezzetlerini Herkesin Öğrenmesini İstiyoruz”

Atölyede düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Nazan Savaş, “Gastronomi Evi’ne yemek amacıyla gelen misafirlerimizin ve şehrimize gelenlerin burada yöresel lezzetlerimizi öğrenmesini istiyoruz. O konular hakkında bilgi edinmeleri bizim için önemli. Hatay halkı olarak paylaşmayı çok severiz. Gastronomi Evi’nin amacı hiçbir yöreyi ötelemeden her yörenin lezzetini burada misafirlere tattırmak” dedi.

Atölyenin konuklarında Psikolojik Danışman Merve Kübra Aksoy, “Bu atölye sayesinde bu güzel lezzetleri öğreniyoruz. Yediğim her şey kusursuz. Çok güleryüzlü bir ortam var. Profesyonel bir hizmet veriliyor. Atölyede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.