Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelenekten Geleceğe

Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden muhteşem sergi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Gelenekten Geleceğe

Yaptığı her etkinlikle farkını ortaya koyan, dokunulmamışa dokunan Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi farkını yine gösterdi. Okulun etkinlikleri Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN ve katılımcılar tarafından açıldı.

Okul bünyesinde Çocuk Gelişimi bölümü  öğrencilerinin uygulamalı olarak öğrenebilmesi için “Anasınıfı” açılışı yapıldı. ETwinnig projesi kapsamında Akıl Ve Zeka Oyunları atölyesi açıldı ve ilçe çapında liseler arası turnuvalar düzenlenerek ödülleri verildi. Çocuk Gelişimi, Metal ve Elektrik Alanlarının geri dönüşüm yoluyla meydana getirdikleri çalışmalar sergilendi.

Gençlerimizin geçmişle bağlarını kuvvetlendirmek ve geleneklerimizi yaşatmak adına düzenlenen “Gelenekten Geleceğe” adlı sergi de katılımcılardan tam not aldı. “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.” Diyen okul müdürü Yusuf  KURTAR,” Çocuklarımıza geçmişle bugün arasında bir köprü kurarak milli ve manevi duygularını güçlendirmeyi hedefledik. Özellikle de son yıllarda Pandemi sonrası bir boşluk yaşayan gençlerimizi hayata bağlamak adına sergimiz ve Hatay’ımıza özgü “Kına Gecesi” ni gerçekleştirdik. Gençlerimize bir nebze dokunabildiysek ne mutlu bize. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum.”dedi.

İzleyicilerden tam not alan sergi ve kına gecesinde Belen Kaymakamı sayın Hayrettin BASKIN, İlçe Jandarma komutanı Mehmet BOZKURT, İlçe Emniyet Müdürü Volkan AŞGIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal AYVAZOĞLU ve katılımcılar öğrencilere tempo tutarak eşlik ettiler. Kına gecesi yöresel sanatçı Zafer Ötenin birbirinden güzel türküleriyle devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.