Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik Çalışanları Erasmus+ Projesi Kapsamında Anguilla’da Eğitim Kursuna Katıldı

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 26 Aralık 2021 – 04 Ocak 2022 tarihleri arasında Anguilla’nın the Valley şehrinde gerçekleştirilen “Power Up Your Health! (Sağlığınızı Güçlendirin!)” adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna üç gençlik çalışanı katılarak uygulamalı eğitim aldılar..

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Gençlik Çalışanları Erasmus+ Projesi Kapsamında Anguilla’da Eğitim Kursuna Katıldı

İngiltere Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve uygulama yeri Anguilla olan proje kapsamında, Anguilla’dan Anguilla Ulusal Gençlik Konseyi (ANYC) koordinatörlüğü ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitime Türkiye, Anguilla, Hırvatistan, İtalya, Polonya ve İspanya’dan toplam 23 gençlik çalışanı katıldı.

Projenin amacı, yaygın eğitimin geliştirilmesinin yanı sıra gençler arasında sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmektir. Eğitim kursu ile gençlik çalışanları ve öğretmenlerde sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve bunu gençler arasında teşvik etmelerine yardımcı olmak için bir dizi yeni araç verilmek amaçlanmıştır.

10 günlük proje eğitim faaliyetleri kapsamında gençlik çalışanları panel tartışmaları, grup çalışmaları, sekiz anahtar yeterlilik, farklı ülke mutfaklarından sağlıklı yemek tarifleri ve uygulaması, Ben Kimim, yürüyüşler, yarışmalar, uygulamalı çözüm odaklı oturumlar ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştirmişlerdir. Sağlıklı yaşam ipuçları ve gençlerin sağlıklı yaşam konusunda nasıl teşvik edileceği konuları tartışıldı.

Power Up Your Health! (Sağlığınızı Güçlendirin!), “Başkalarının deneyimleri var olan sorunlara çözüm üretmek için kullanılabildiğinde tekerleği yeniden icat etmeye gerek yoktur” yaklaşımı ile Avrupa ülkelerinde sağlık, esenlik ve eğitimle ilgili olarak karşılaşılan sorunlara ortak bir yaklaşımı teşvik etmektedir. Bu proje ile farklı bilgi, kültür ve deneyimlere sahip katılımcılar çeşitli etkinliklerle birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşma imkânı buldular..

Proje kapsamında ayrıca, kültürler arası farklılıkları keşfetme ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlenmiştir. Türk Kültür Gecesinde ülkemiz video, sunum ve yarışma yoluyla tanıtılmış, kına gecesi canlandırılmış, yöresel folklor oyunlarımız diğer katılımcılarla birlikte oynanmış ve yiyeceklerimiz ikram edildi.

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN, projeye katılan gençlik çalışanlarının söz konusu proje faaliyetleri ile kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirdiklerini, ülkemize yeni yaklaşımlar ve deneyimlerle döndüklerini, çalıştıkları kurumların kurum kültürünün geliştirilmesi ve uluslararası boyut kazanması için önemli bir adım attıklarını belirterek Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.