Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSB Yaz Spor Okullarına Kayıtlar 1 Haziran’da Başlıyor

Depremin acı izlerini silmeye çalışan Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları'nın; spora erişimi mümkün olmayan çocuk, genç ve özel birey kalmaması için 19 Haziran'da kapılarını açacağı belirtilirken, İskenderun'da Yaz Spor Okullarına kayıtlar başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
GSB Yaz Spor Okullarına Kayıtlar 1 Haziran’da Başlıyor

Depremin izlerinin silinmeye çalışıldığı İskenderun’da GSB’nin ‘Yaza Hareketli Giriyoruz’, ‘Hemen Başvur, Sporla Yaşa sloganıyla çocukların, öğrencilerin ve gençlerin bir nebzede olsa da sportif anlamda hayatlarına dokunulmaya çalışılıyor.
Kayıtlar 1 Haziran’da
1 Haziran itibariyle kayıtların başlayacağı 05-18 yaş arasında herkesin müracaat edebileceği GSB Spor Okullarına müracaatlar ise, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden gerçekleştirilecek.
İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bağlı spor tesislerinde uzman antrenörler eşliğinde; atletizm, futbol, jimnastik, hentbol, güreş, judo, kick boks, tenis, taekwondo, boks, yüzme, masa tenisi, karate, okçuluk, voleybol ve badminton olmak üzere onlarca branşta eğitimler verilecek.
İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında ‘Portatif Yüzme Havuzu’ ve yaz spor okulları kapsamında Denizciler Spor Kompleksi, İSTE Konteyner kentte ve İlçe Spor Müdürlüğü içerisinde bulunan portatif yüzme havuzunda kursların verileceğini söyledi.
Deprem acısının çocukların ve gençlerin üzerinden bir nebzede olsa silinmesi için sportif birçok kursun hayata geçirileceği Yaz Spor Okulları hakkında bilgiler veren İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, "'Yaza Haraketli Giriyoruz', ‘Hemen Başvur Sporla Yaşa’ sloganı ile İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek olan GSB Yaz Spor Okullarına İskenderun’da yaşayan tüm gençleri ve öğrencileri davet ediyorum. Eğitim öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte öğrencilerimiz yaz tatilinde hem dinlenecekler ve hem de spor yapacaklar. Tüm tesislerimiz de antrenörlerimiz eşliğinde çocuklarımıza spor eğitimi vereceğiz. Tesislerimiz ve salonlarımız spor okullarımız için daima hazırdır" diye konuştu.
GSB Spor okullarında, gençlerimize ve çocuklarımıza bir yandan spor eğitimi verilirken, bir yandan da fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.