Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Destek Eğitim Merkezi‘nde depremzede 185 çocuğa eğitim veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ

HBB Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Antakya EXPO alanında oluşturulan “Destek Eğitim Merkezi” 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası eğitimleri yarıda kalan ve sağlıklı çalışma alanı bulunmayan depremzede çocuklara el uzattı. Merkezde matematikten İngilizceye alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen eğitim çalışmalarında çocuklar, birebir etüt çalışmaları, soru çözümleri, deneme sınavları ve online eğitimlerden faydalanabiliyor.

Yaşadıkları çadır veya konteyner kentlerden servisle alınan çocuklardan 67’si Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen sınavda ter döktü. 62 öğrenci ise 17-18 Haziran günü düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca merkezde 56 ara sınıf öğrencisinin de eğitimleri devam ediyor.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE ÇİFTE MÜJDE

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş, EXPO alanında oluşturulan Destek Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Merkezi ziyaret ederek çocuklara moral veren Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, öğrencilere iki de müjde verdi.

Başkan Savaş, Destek Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek olan deneme sınavında başarılı olan öğrencilerin Kuşadası ve Antalya’da bulunan kamplarda tatile gönderileceği ve yine deneme sınavında başarılı olan öğrencilere Ankara’da bulunan bir sivil toplum örgütü tarafından hibe edilen tabletlerin hediye edileceği müjdesini verdi.

Çocuklara yönelik yaptığı motivasyon konuşmasında “şimdi iki tane amacınız oldu ama asıl amacınızı unutmayın” diyen Savaş, “ Esas amacınız iyi bir liseye, iyi bir üniversiteye yerleşmek olsun. İnşallah arzu ettiğiniz yerleri kazanırsınız. Ama kazanmak için de çalışıp azmetmek lazım. Stresi ve kaygıyı kapı da bırakıp sınava öyle girmelisiniz. Stresi ve kaygıyı kapıda bırakamazsanız zarar görürsünüz. Konsantrasyon ve sonucunuz istediğiniz gibi olmayabilir. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.