Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HATSU, Antakya’daki Altyapı Çalışmalarında Hız Kesmiyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” ilkesiyle hayata geçirdiği altyapı yatırımlarında hız kesmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
HATSU, Antakya’daki Altyapı Çalışmalarında Hız Kesmiyor

Atık suları arıtmak üzere yaşam alanlarımızdan tahliye etmek, doğayı ve çevreyi korumak için ‘Antakya 2. Kısım Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Proje kapsamında 155 km atık su hattı imalat çalışması yapılacağını ve 24 km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU, Büyükdalyan, Dikmece, Gülderen, Oğlakören, Derince, Alazı, Anayazı, Üçgedik, Akhisar, Alahan, Zülüflühan, Üzümdalı mahalleleri ile Yeni Hatay Devlet Hastanesi, Yeni Hatay Stadyumu, Kavaslı Deresi (Ürgen Paşa Mahallesi),  Favar Deresi (Aşağıokçular Mahallesi) bölgelerinin atık su hattı ihtiyacının karşılanacağının altını çizdi.

Üzümdalı, Zülüflühan, Derince, Dikmece, Büyükdalyan ve Anayazı mahallelerinde çalışmaların sürdüğünü belirten HATSU Genel Müdürlüğü, deşarjı sağlanacak atık suların Antakya(Serinyol), Küçükdalyan-Narlıca Mbr(Membran Biyoreaktör) Teknolojili ve Defne Turunçlu atık su arıtma tesislerinde arıtılacağını ve derelere temiz şekilde deşarj edileceğine dikkat çekti. 

HATSU, atık suların arıtılıp deşarj edilmesi de Asi Nehri’nin daha  temiz olmasına da katkıda bulunacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.