Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HBB’den Deniz Kirliliğine Karşı Balıkçılara Eğitim

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilir ve sağlıklı bir gelecek için çevre ve doğal kaynakların korunması, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemin sürdürülebilirliği için birçok projeye imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
HBB’den Deniz Kirliliğine Karşı Balıkçılara Eğitim

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Hatay İçin İklim Eylemi Projesi kapsamında UNDP ile birlikte Samandağ’da balıkçılık faaliyeti gösteren kişilere eğitim verdi.

Eğitimin yanı sıra denizlerin temizlenmesinin teşvik edilmesi amacıyla ağlarına takılan atıkları toplayıp belediyeye getiren balıkçılara, balıkçılık malzemesi dağıtılacak. Balıkçıların, ağlarına takılan atıkları belediye tarafından dağıtılan bigbag çuvallarda biriktirip tekne balıkçı barınağında bulunan belediye personeline teslim etmesi gerekiyor.

Eğitim sırasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı V. Mahir Çiçek, ’’Hatay İçin İklim Eylemi’’ projesi hakkında gerekli bilgileri vererek balıkçıların projeye gönülden destek vermelerini, özellikle ekmeklerini kazandıkları denizleri korumak için ağlarına takılan atıkları geri denize bırakmamalarını ve projeye sahip çıkmalarını istedi.

Denizin Dibi de Temizlenecek

HBB’nin Hatay İçin İklim Eylemi Projesi’nin amacı; Asi Nehri’nden denize ulaşan atıkların ve deniz çöpünün azaltılması, Asi Nehri’ndeki atık ve su sümbüllerinin izlenmesi ve bertaraf edilmesi.

Proje kapsamında gerekli ekipman desteği sağlanarak eğitim programları ve etkinlikler düzenleniyor.

HBB tarafından her yıl yaklaşık 900 ton atık toplanarak bertaraf ediliyor. Buna rağmen Samandağ bölgesinde deniz dibinde belirli bölgelerde yoğun olarak plastik atık birikiyor. Bu atıkların bir kısmı gemilerden kaynaklı bir kısmı ise akıntılarla başka ülkelerden kıyılarımıza ulaşıyor. Ancak çoğu atıklar kara kökenli olup, Asi Nehri ile denize, denizden de dalgalarla kıyılarımıza ulaşıyor. Atıklar kıyıya ulaştıktan sonra ekipler bu atıkları toplanıyor. Ancak kıyılara ulaşmayan deniz dibindeki atıklar balıkçıların ağlarına takılıyor. Bu sebeple balıkçılara eğitim ve ekipman desteği verilerek projeye ortak olmaları ve deniz kirliliğine karşı hep beraber mücadele edilmesi sağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.