Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HMKÜ Uluslararası Proje İşbirliklerini Geliştiriyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2022 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
HMKÜ Uluslararası Proje İşbirliklerini Geliştiriyor

Bu kapsamda ilk olarak Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Hareketlilikleri alanında, Avrupa’da Erasmus programına dahil ülkelerde bulunan üniversiteler ile anlaşma sayılarını her geçen gün artıran Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2004 yılından bu yana her yıl yaklaşık 200 öğrenci ve personelin öğrenim, staj ve personel hareketliliği kapsamında Avrupa’yı keşfetmesini sağlıyor. 

Gastronomi Alanında Erasmus Yükseköğretim Projesi Başarısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin paydaşlarından biri olduğu ve HMKÜ’nün öğrenci ve personelinin uluslararası hareketliliklerine imkân sağlayacak olan Gastronomi Staj Konsorsiyumu protokolü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde 18-20 Mart 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenen, Yükseköğretim Konsorsiyum projeleri Protokol Töreninde HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA tarafından imzalandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni temsilen programa katılan, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet YARAN ve Erasmus Uzmanı Öğr. Gör. Melodi ÇİFTÇİ, iş birliği imkanlarını zenginleştirmek amacı ile konsorsiyum ortaklarının diğer temsilcileri ile görüşmeler yaptılar.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’nin (AŞOMDER) ortak olarak yer aldığı “Gastronomi Staj Konsorsiyumu” ile, Gastronomi alanında öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği fırsatı sunulacak.

Projenin hedef bölgesi, Türkiye’de gastronomi alanında gelişime açık, gastronomi alanında UNESCO tarafından akredite olan ve gastronomi alanında ün yapan şehirlerin bir araya geldiği geniş bir bölge olarak belirlendi.

Protokolün imzalanmasının ardından proje ile ilgili görüşlerini bildiren Prof. Dr. Hasan KAYA, Avrupa Birliği projelerinin, kurumlar arası ulusal ve uluslararası iş birliklerini geliştirdiğini bu tür projelere katılan öğrencilerin ve akademisyenlerin farklı ülkelerdeki uygulamaları görmesinin faydalı olduğunu söyledi.

Yeni Projeler Yolda

Diğer taraftan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin farklı alanlarda Avrupa Birliği Proje başvurularının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Hasan KAYA, söz konusu projeler ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Erasmus+ hareketlilik bütçesinin, büyük oranda artacağını ve böylelikle daha fazla öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.