Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüzmeli: Madenciler kaderine terk edilemez

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak madencilerin kaderlerine terk edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Hüzmeli: Madenciler kaderine terk edilemez

Madencileri ihmallere kurban edemeyiz diyen Hüzmeli, madenciliğin teknolojiye entegre olarak güvenli bir sektör haline gelmesi gerektiğini ifade etti. Hüzmeli, yayınladığı mesajında; "Çalışanlarımızın, işçilerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarını, maliyetler yüzünden kaçınılan güvenlik tedbirlerine, ilkelliğe, ihmallere, kifayetsizliklere kurban edemeyiz" dedi. Hüzmeli, 4 Aralık Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, madenciler başta olmak üzere tüm çalışanların, devletin sıkı denetimi altında, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak, güven içinde çalıştığı bir ülke olması gerektiğine dikkati çekti. Çoğunluğunu madencilerin oluşturduğu ölümlü iş kazalarında Avrupa ülkeleri arasında birinci olan Türkiye'nin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre de ILO üyesi ülkeler arasında ilk sırada bulunduğu bilgisini paylaşan Hüzmeli, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülke olarak, öncelikli hedefimiz ve görevimiz, bu tabloyu tersine çevirmek olmalıdır. Çalışanlarımızın, işçilerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarını, maliyetler yüzünden kaçınılan güvenlik tedbirlerine, ilkelliğe, ihmallere, kifayetsizliklere kurban edemeyiz. İş güvenliği kurallarına uyulmaması ve gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı meydana gelen iş kazalarının, ölümlerin, bu çağda, herhangi bir gerekçeyle izah edilmesi mümkün değildir. Bunu, tüm çalışanlara ve milletimize karşı, millet iradesini temsil eden Meclisimizin sorumluluklarından biri olarak görüyorum. Bu sorumluluğun, bir gelişmişlik göstergesi olduğu kadar, inanç ve değerlerimizin de gereği olduğunu düşünüyorum."
Hüzmeli,14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 42 işçiye rahmet dileyerek, tüm çalışanların Madenciler Günü'nü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.