Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci: “Büyük Bir Başarıyla İmzaladığımız İsdemir Sözleşmemiz Hayırlı Olsun”

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 03:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 03:06
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
İSDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Özçelik-İş Sendikası ile İSDEMİR işveren vekilleri arasında yürütülen 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, İSDEMİR işçisinin refah ve mutluluğunu artıracak bir anlayışla sonuçlandırılarak imzalandı.

Bu kapsamda İSDEMİR toplu iş sözleşme görüşmeleri, 5 Haziran 2023 tarihinde OYAK Genel Müdürlüğünde yapılan toplantı ile devam etti.

Geç vakte kadar süren görüşmeler sonunda, her iki tarafın da yeniden değerlendirme yapabilmesi için görüşmelere ara verildi.

06.06.2023 tarihinde Saat 15:00’de Özçelik-İş Genel Merkezinde yeniden görüşmelere başlanırken, bu görüşme neticesinde, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, masa başında, Sendika üyelerinin refah ve mutluluğunu önceleyen bir anlayışla imzalandı.

Sözleşmeye ilişkin detayları paylaşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Uzun bir maratonun ve çalışmanın ardından, büyük bir başarıyla imzaladığımız İSDEMİR toplu iş sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun. Toplu iş sözleşmemize göre, birinci altı aylık dönem için 7 TL+yüzde 55 oranında ücret artışı sağlanmıştır. İkinci altı ayda enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon+2 oranında artışlar yapılacaktır. Ancak, 2.,3.,4. altı aylarda asgari ücrete yapılacak artış oranlarının, sözleşme oranlarımızı geçmesi durumunda, aradaki fark, ücretlere ilave edilecektir” diyerek üyelerimize müjdeli haberleri verdi.

“10 BİN TL DESTEK PRİMİ VERİLECEK”
Ramazan Bayramı Yardımının 3 bin TL, Kurban Bayramı Yardımının 7 bin TL, izin harçlığının ise 2 bin 500 TL olarak belirlendiğini açıklayan Genel Başkanımız Değirmenci, “Gece Vardiya Zammı Saat 20.00-06.00 arası vardiyalı çalışanların çalıştıkları her saat için ücretlerinin yüzde 15’i üzerinden gece çalışma tazminatı belirlenmiştir. Daha önceki oturumlarda sosyal yardımlarda ise yüzde 100’ün üzerinde artışlar sağlanmıştır. Toplu İş Sözleşme farklarının 23 Haziran 2023 tarihinde ödenmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca Destek Primi adı altında ise bütün çalışanlara 28 Temmuz 2023 tarihinde 10 bin TL ödenme yapılması kararlaştırılmıştır. Destek Primi dahil bütün sosyal yardımlarda, toplu iş sözleşmesinin 2. yılında yıllık enflasyon +2 puan ilave edilerek artış sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

“DİMDİK ARKAMIZDA DURAN VE SABIRLA BEKLEYEN ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”
“Bölgede yaşanan deprem felaketinin üzerinden tam 4 ay geçti. Depremde hayatını kaybeden üyelerimizin ve vatandaşlarımızın acısı yüreğimizde hala taze” diyen Değirmenci, “Onların yaşamış olduğu bu felaketin izlerini silmek elbette kolay olmayacak ama bizler de hem bölgeye yaptığımız yardımlarla hem de böylesi maddi ve sosyal kazanımlarla dolu toplu iş sözleşmeleriyle üyelerimizin ve ailelerinin ağır yaşam koşullarını hafifletme gayretiyle çalışıyoruz. Toplu iş sözleşme sürecinde arkamızda dimdik duran, sabırla bekleyen üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.