Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSTE’den TEMSA’ya Teknik Gezi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) TEMSA Ulaştırma Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye teknik gezi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
İSTE’den TEMSA’ya Teknik Gezi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) TEMSA Ulaştırma Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye teknik gezi düzenledi. İMYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bekir Alpman ve öğretim elemanları eşliğinde TEMSA üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Teknik gezide öğrenciler, üretim ve montaj hatları konusundaki teorik bilgilerini pratik sistemler üzerinde görme fırsatı yaratarak yetkililerden bilgi aldı. TEMSA Eğitim ve İnsan Kaynakları Uzmanı Bülent Köprülü eğitim salonunda TEMSA ve sektör hakkındaki son gelişmelerle ilgili kısa sunum ve tanıtım yaptı. Ders uygulaması niteliğinde geçen teknik gezide üretilen ulaşım araçlarının Ar-Ge çalışmaları, tedarik zinciri, üretim ve montaj aşamaları ile kalite kontrol süreçleri izlendi. Ayrıca yeni nesil elektrikli otobüsler incelenerek son gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgi alındı.

Derslerde görmüş oldukları teorik bilgileri teknik gezide pekiştirme fırsatı bulduklarını ve gezinin son derece yararlı olduğunu belirten öğrenciler, teknik gezide kendilerine eşlik eden öğretim görevlilerine, teknik gezinin düzenlenmesinde kendilerine destek olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye ve İMYO Müdürü Öğr. Gör. Hakan Kalpakçıoğlu’na teşekkür ettiler.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise “öğrencilerimizin gelecekte parçası olacakları çalışma alanlarını eğitimleri esnasında görmelerini faydalı oluyor. Teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimizi misafir ederek kendilerine rehberlik eden TEMSA A.Ş yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.