Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTSO’nun Ev Sahipliğinde “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştay’ı” Düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile İskenderun Serbest Bölgesi ana temalı İş insanlarına yönelik “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştayı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Serbest Bölge Tanıtım filmi sunumu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
İTSO’nun Ev Sahipliğinde “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştay’ı” Düzenlendi

“Çalıştay’da Serbest Bölgenin Önemi Anlatıldı”

Çalıştay’a ev sahipliği yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ağır sanayideki tecrübesi ve hinterlandı oldukça geniş körfeziyle İskenderun, Hatay’ın ekonomik gelişimine katkılar sağlayan, en önemli ilçelerinden biri olmaktadır. Bölgemiz demir çelik, filtre ve lojistik sektörlerinde uluslararası arenada rekabet gücüne sahiptir. Bölgemizin ekonomisini istatistiklerle kısaca ifade etmek gerekirse;

Türkiye İstatistik Kurumu Özel Ticaret Sistemi verilerine göre; 2022 yılının ilk 10 ayında Hataylı firmalar tarafından yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat yapılırken, yılın aynı döneminde 6,2 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirilmiştir. Bu veriler dikkate alındığında bölgemizin, ülkemizde en fazla dış ticaret yapan ilk 10 il arasında yer aldığı görülmektedir.

Bilindiği üzere bölgemizin var olan potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlar yönde şekillendirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirilmektedir. Bizler de bugün burada, çok değerli bir projenin bilgilendirmesini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Önceki yıllarda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle birçok toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıların sonucunda ise; İskenderun’da Serbest Bölge kurulmasına ilişkin yer sıkıntısı olabileceği görüşülmüştü. Ancak Hazine arazisi ve özel mülkiyet seçeneklerinin de bu kapsamda değerlendirilebileceği belirtilmişti. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgemize Serbest Bölge kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını memnuniyetle takip ediyoruz” dedi.

İskenderun Serbest Bölgesi ana temalı İş insanlarına yönelik “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştay’ı” bilgilendirme toplantısına katılan bölge milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve HBB Başkanı Doçent Dr. Lütfü Savaş, Serbest Bölgenin önemine vurgu yapan konuşmalar yaptılar.

Çalıştay’a konuşmacı olarak katılan Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu ise, Serbest Bölgenin önemi, Coğrafi konumu, üretim, istihdam ve rekabet için İskenderun’a Serbest Bölgenin neden kurulması gerektiği, ülkemizde Serbest Bölgelerin kuruluş amaçları ile ilgili sinevizyon destekli olarak sunum yaptı.

Çalıştay’ın ikinci bölümünde ise, Bölgemiz iş insanlarına Serbest Bölge ile ilgili konular hakkında Yumurtalık Serbest Bölge yetkilileri, HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu bilgiler verdiler.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen Çalıştay’a, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, HBB Başkanı  Doç.Dr.Lütfü Savaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Zeki Altun, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri,  İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İş insanları, STK Temsilcileri, Yumurtalık Serbest Bölge Yetkilileri, HBB yetkilileri ve Çalıştay’a konuşmacı olarak katılan Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu katıldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.