Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Yönden’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2021 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Kaymakam Yönden’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Kaymakam Yönden yayımladığı mesajında; ‘’Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 93’üncü, bu anlamlı günün ülkemizde "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaya başlanmasının ise 40’ıncı yılını idrak ettiğimiz şu günlerde, bu müstesna günün yıldönümünü hep birlikte saygıyla idrak ediyoruz.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

İlk emri “OKU” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir. Bu manada eğitim, bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir.

Bu manada muhterem öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine ve milletine sahip çıkan, ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu şüphesizdir.

Öğretmenlik sadece ekonomik ve sosyal imkânları için yapılacak bir meslek olmamakla birlikte, bu ulvi mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamayacaktır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşası olduğu bilinciyle, kıymetli öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı yetiştiren ve geleceğe hazırlayan bir önder olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret ve hassasiyet bekliyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur” sözlerinde ifade edildiği gibi; daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, görevi başında iken şehadete intikal eden ve dar-ı bekaya irtihal ederek aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu müstesna günlerini canı gönülden tebrik ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.’’dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.