Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Erasmus+ ile Yunanistan’a Uçuyor

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’ndan aldığı hibe ile yürüttüğü Erasmus+ Ka121Sch projeleri kapsamında, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yayladağı Anadolu Lisesi ve Reyhanlı Yahya Turan Fen Lisesi'nde eğitim gören 18 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte 8-14 Mayıs 2022 tarihlerinde işbaşı gözlem yapmak üzere Yunanistan’ın Selanik şehrine gittiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 01:05
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Öğrenciler Erasmus+ ile Yunanistan’a Uçuyor

Proje hakkında bilgi veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ÇERKO, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 7 yıl süre boyunca akredite olduğunu belirterek şunları ekledi; “ Amacımız, Hatay genelinde eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak, farklı okullarda yaşayan öğrencileri bir araya getirerek ortak çalışmalar yapmalarına müsaade etmek, ilimizde çalışan öğretmenlerimizi Avrupa fırsatları ile buluşturmaktı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimiz, yöneticilerimiz ve Proje Ekibimiz  büyük bir özveri ile çalışıyor.  İlçeler arası ayrım gözetmeksizin çalışmalarımız devam ediyor. Projeye desteklerinden dolayı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’na, ayrıca emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yunanistan’da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren proje sorumlusu M. Cihangir GİRİŞKEN, işbaşı gözlem için 3 okul ile işbirliği yapılacağı söyledi. Göçmen çocukların eğitim sistemi üzerine entegrasyonu üzerine bir dizi etkinlik yapılacağını belirten GİRİŞKEN sözlerine şu şekilde devam etti.” 22 kişilik grubumuzu  Selanik şehrine gönderiyoruz. Ortak olarak seçtiğimiz okullarda bulunan öğrencilerle derslere girip, hem Yunanistan eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olacaklar hem de yabancı dillerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca kültürel eğitim kapsamında, ülkemizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de doğduğu evi ziyaret edecekler. ”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.