Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaş: İlk Kez Bu Kadar Umutsuz Bir Toplum Görüyorum

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, KRT TV’nin canlı yayın konuğu olarak bazı önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin Gaziantep’te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nı değerlendiren Savaş, çalıştayın çok verimli olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2021 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Savaş: İlk Kez Bu Kadar Umutsuz Bir Toplum Görüyorum

Savaş: İlk Kez Bu Kadar Umutsuz Bir Toplum Görüyorum

Çalıştayın ilk gününde İslahiye’de esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyen Savaş, “Esnafımız düşünceli, yorgun ve umutsuz. Gelecekten umutlanmak istiyor. Bizi de coşkuyla karşıladılar. Tabi ki geçmişte de ülkemizde umutsuzluk, ekonomik sıkıntılar ve bazı problemeler yaşandı ama ben ilk kez bu kadar umutsuz bir toplum görüyorum. Özellikle kadınlar, gençler ve esnafta umutsuzluk çok yüksek seviyede” dedi.

Savaş Çalıştayın İçeriğini Anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yürütülen çalıştayın içeriği hakkında da konuşan Savaş, “Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük sorumluluk taşıdığını biliyoruz. Bu umutsuzluğa nasıl umut oluruz, ülkemizi bundan sonraki süreç içerisinde çok hızlı bir şekilde 22 yıl öncesine nasıl taşırız, onu düşünüyoruz. Ekonomik zorlukları ve iç politikadaki ötekileştirmeyi nasıl yeneriz; dış politikadaki durumu, hukuk sistemimizi, belediyelerin daha fazla üretebilmesini nasıl sağlarız, bunun peşindeyiz” diyerek çalıştaya katılan herkesin önemli konuları ele aldığını söyledi.

Savaş: Mükemmele Erişmek İçin Büyük Çaba Harcıyoruz

Çalıştaydaki herkesin ülke sorunlarını ortaya koyup çözüm arayışı içinde olduğunu da belirten Savaş, “CHP’li büyükşehir belediye başkanları olarak ilk günden itibaren irtibatımızı hiç koparmadık. Zaman zaman da il ve ilçe belediye başkanlarımızla bir araya gelerek faydalı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Buluşmalarımız çok faydalı oluyor çünkü hepimizin farklı projeleri ve yönetim anlayışı var. En iyi politikayı ve diyaloğu tartışıyoruz. Mükemmele erişmek için büyük çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

Savaş’tan Millet İttifakı Vurgusu

Millet İttifakı belediyelerinin seri çalışmalar gerçekleştirerek çok fazla proje ürettiğini ifade eden Savaş, “İttifakımızın belediyeleri her şeye rağmen ayakta kalıp insanlarımıza umut aşılıyor. Tabi ki belediyelerdeki başarı yetmez. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çiftçimizin, esnafımızın ve iş insanlarımızın daha da umutlanabilmesi için ufuk açıcı politikalar üretmeliyiz” dedi.

Savaş: İdeolojileri Bir Tarafa Bırakıp Ülkemizin İdealleri Çerçevesinde Birleşebilenlerin İktidarı Yakalayacağını Düşünüyoruz

Herkesin ve her grubun kendine ait ideolojisinin olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Türkiye’nin gelmiş olduğu bu durumda şehirlerin ve ülkenin idealleri daha ön plandadır. Bu idealleri hisseden ve bunlara sahip çıkmak isteyen, ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlamak isteyen ve ülkedeki tüm renklerin umudu olacak bir ittifakın hazırlanması gerekir. İdeolojileri bir tarafa bırakıp ülkemizin idealleri çerçevesinde birleşebilenlerin iktidarı yakalayacağını düşünüyoruz. Genel Başkanımızdan itibaren tüm arkadaşlarımız Millet İttifakı’na sadakatle bağlı olup İttifak ile ülkemizin kurtulacağına inanıyoruz” diyerek Millet İttifakı’nın iktidarı hedeflediğini yineledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.