Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOPLULUK MERKEZİ “MEKAN” HAYATA GEÇİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: Politika Yapmadan Bütün Hatay’a Yardım Yapıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
TOPLULUK MERKEZİ “MEKAN” HAYATA GEÇİYOR

Geçtiğimiz ay Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek, Hatay’da depremden etkilenen insanları yeniden iş hayatına döndürebilmek için çalışma, kapasite geliştirme, yepyeni girişimlere ve iş birliklerine çalışma ortamı oluşturma hedefiyle hazırladıkları “Topluluk Merkezleri” projesini protokolle hayata geçiren Habitat Derneği ve KAGİDER yöneticileri, bu kez de imzalanan protokolden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Savaş’a bilgi vermek için Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’deydi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Habibat Derneği, Girişimcilik Vakfı, Endeavor Türkiye, KAGİDER ve Han Spaces ile birlikte yürüttüğü projede gelinen aşamanın sunumunu Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Bezircioğlu, Habitat Derneği Genel Koordinatör Yardımcısı İsmail Metin, Habitat Derneği Girişimcilik Programları Direktörü Fatih Görünü ve KAGİDER Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Esra İdris, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yaptı.

TOPLULUK MERKEZİ “MEKAN” HAYATA GEÇİYOR

Görüşmede çalışma alanlarının teknoloji sınıfı, toplantı bölümleri, eğitim etkinlik alanları gibi belirlenen yerlerin mobilya masa tefrişat işlerinde sona gelindiği belirtilirken, ”Mekan” adı verilecek topluluk merkezinde öncelikli olarak çalışma ortamının sağlanması, atölye ve etkinliklerin düzenlenmesi, iş ve girişim dünyasından konuşmacıların ağırlanması, kadın girişimcilerin desteklenmesi, öğrenci ve girişimcilere yönelik ilham veya mentörlük seanslarının düzenlenmesi gibi çalışmalar Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde ve paydaşlığında yapılacak.

“POLİTİKA YAPMADAN BÜTÜN HATAY’A YARDIM YAPIYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş görüşmede, Hatay’da bütün yaptıkları yardımların insan merkezli insana yardım amacıyla, politikayla karıştırılmadan, insanların yanında olduklarını hissettirme amaçlarını herkesin bilmesini istediğini, bugün de bunun en güzel örneği olan sivil toplum kuruluşlarının Hatay’a yardım için bir kez daha burada olduklarını gördüğünden dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise Atatürk’ün emaneti olan Hatay’ın kendilerinin çok önemli olduğunu ve toplum olarak baktığımız zaman, daha kolektif, daha birbirimize omuz vererek birlikte hareket etme bilinciyle bir araya geldiklerini, ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, ilk günkü heyecanla deprem bölgesi için çalışacaklarını ve kalkınmayı önceliklendirdikleri çalışmalarla bölgede olacaklarının altını çizdi.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem de uzun soluklu iyileşmenin istihdamdan geçtiğini, kadınların potansiyelinden mutlaka yararlanmaları gerektiğini, hızlı toparlanma ve ekonomik kalkınma için kadınların potansiyelinden yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.