Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Unesco Onaylı Afyon Lezzetleri Antakya Expo Alanında

Türkiye’nin UNESCO onaylı üç gastronomi kentinden biri olan Afyonkarahisar’ın lezzetleri Antakya EXPO alanında gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Unesco Onaylı Afyon Lezzetleri Antakya Expo Alanında

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Prof. Dr. Nazan Savaş, Afyon’un asırlık tariflerini tatma imkânı buldu.

Şef Hüseyin Yalavaç’ın özenle hazırladığı ve tek tek açıkladığı menüyü tadan Savaş, Afyonkarahisar’ın bilinenin aksine çok zengin bir mutfağa sahip olduğunu ifade etti.

Savaş: Yemek, Bir Şehrin Kültürünü, Benliğini, Birikimini İfade Eder

Afyon mutfağının sucuk ve kaymaktan ibaret olmadığını belirten Savaş, “Yemek, bir şehrin kültürünü, benliğini, birikimini ifade eder. Burada Afyon’un kaymak ve sucuktan ibaret olmadığını gördük. Daha çok lezzetin olduğunu fark ettik. Lezzet ve yeme kalitesi çok yüksek olan ürünlerle tanıştık. Afyon’un kültüründe yemek ve tatlıdan sonra da çorba içildiğini öğrendik. Güzel insanlarla tanıştık. Kendi mekânımızda misafir olduk. Bizi ağırlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Hatay’da güzel zaman geçirdiklerini ve EXPO alanını beğendiklerini dile getirdi.

Afyonlu Konuklardan EXPO’ya Övgü Dolu Sözler

EXPO alanında Hatay halkına mutfaklarını tanıtma şansı yakaladıklarını belirten Dal, “Başkanımız Lütfü Savaş ve ekibi, Gastropoint’te bize mutfaklarını açarak kendi yemeklerimizi Hatay halkına tanıtma fırsatı tanıdı. EXPO alanını gezdik ve çok beğendik. Çocuk oyun alanlarıyla, konserlerin yapılacağı alanla, bitkilerin yer aldığı yapılarla Başkanımız kendi imkânlarıyla çok güzel bir alan yapmış” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Dal: Bu Yolda Hatay İle Birlikte Yürüyoruz

Hatay’ı gastronomi alanında kardeş şehir olarak tanımlayan Dal, “Ülkemizdeki yöresel lezzetleri hep birlikte tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yolda birlikte yürüyoruz. Hatay, müzeleriyle, tarihi eserleriyle, inanç turizmiyle gezilip görülmesi gereken bir yer. Hoşgörülü insanları var. Tüm vatandaşlarımızı medeniyetler şehri Hatay’a davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Lezzet dolu gecede Afyonkarahisar mutfağından tandır çorbası, göce küttesi(köftesi) patlıcan böreği, sucuk, afyon kebabı, vişneli ve sade kaymaklı ekmek kadayıfı ile bamya çorbası konukların beğenisine sunuldu.

Bamya çorbasının yemek ve tatlıdan sonra ikram edilmesinin nedenini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, “Büyüklerimiz sodanın olmadığı zamanlarda hazmı kolaylaştırması için yemeklerden sonra bamya çorbası içermiş. Biz de bu geleneği yaşatmaya ve mutfaklarımızda hayat vermeye devam ediyoruz” dedi.

Afyon’un Lezzetleri 29 Mayıs’a Kadar Gastropoint’te

Afyon mutfağının lezzetleri, 29 Mayıs’a kadar Antakya EXPO alanındaki Gastropoint’te Hataylıları bekliyor olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.