Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Unesco Tourıstıca Photo Safari Başlıyor

16 Eylül 2021 Perşembe günü İstanbul’da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla, UNESCO TOURISTICA PHOTO SAFARİ organizasyonu kamuoyuna tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Unesco Tourıstıca Photo Safari Başlıyor

Türkiye’de önemli sivil toplum kuruluşlarında olan; Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED, Turizm yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED)’, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın desteklediği bir sosyal sorumluluk projesi olan Foto Safari, 22 Eylül 2021 tarihinde Kapadokya’dan başlayacak ve 2022 Mayıs’ta sona erecek.

Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman’ın toplantıda verdiği bilgiye göre; Projede bu yıl Türkiye’nin UNESCO DÜNYA KÜLTÜREL mirasları fotoğraflanacak. 17 Ana unsurda gerçekleşecek safariye, ana unsurları görmek isteyen herkes ve tüm fotoğraf tutkunları katılabiliyor. Her unsurda amatör ve profesyonellerden fotoğrafçıların fotoğrafları yarışacak ve birinci, ikinci ve üçüncülere para ödülü verilecek. Safarinin seçici kurul üyeleri ise Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu önemli fotoğraf sanatçılarından oluşuyor. Pandemi etkisinin azalmasıyla önümüzdeki yıllarda projenin hem uluslararası boyuta taşınması hem de her yıl Türkiye’nin her yerine yayılan UNESCO ana ve aday unsurların da eklenerek geleneksel olması amaçlanıyor.

Turizm sektörü yeni çalışmalar ve projelerle Kültür Turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor

COVİD-19 pandemisinden olumsuz etkilenen sektörlerden birisi olan turizm sektörü çarelerarayışını sürdürüyor. Turizmciler, bu dönemde iç turizm ve kültür turizmini güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapmayı amaçlıyor.

30 yıllık deneyimiyle turizm sektörünün lider kuruluşlarından ve aynı zamanda projenin ana sponsoru olan Touristica’nın Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, “Türk tatilcilere, güvenli ve sağlıklı bir tatil için yurt içinde tatil yapmaya davet ediyoruz” dedi. Tatil konsepti arasında, kültür turlarının da son dönemde yükselişe geçtiği ifade eden Tonbul, “Tatil severlerin zihinlerinde oluşan endişeleri gidermek için personel ve müşterilerimizin sağlık, hijyen ve güvenliğini sağlamak bizim ilk önceliğimiz. Geliştirdiğimiz kapsamlı sağlık protokollerini misafirlerimizin güvenliğini ve içlerinin rahat etmesini sağlamak için eksiksiz bir şekilde uyguluyoruz. Zaten Kültür Turizmi açık havada gerçekleşen en sağlıklı turizm çeşidi” diyerek sağlıklı ve güvenli hizmetin altını çizdi.

Türkiye’nin turizm gelirlerinin %25’i kültür turizminden olmalı.

Pandemi sebebiyle iç turizmin ve kültür turizminin hareketlenmesi gerektiğine dikkat çeken Türkiye’de kültür turizmini ilk başlatan markalardan biri olan Touristica firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, “Son 10 yıldır kültür turizminde önemli bir canlılık görülüyor. Bizim gibi firmaların hazırlayacağı hizmet paketlerinde mutlaka kültür turizmi programları yer almalı ve bu şekilde kültür turizmine destek vermeliyiz. Biz bunu ilk başlatan ve halen sürdüren firmayız. Şu anda genel turizm gelirlerinin %10’unu oluşturan kültür turizminin %25’lere çıkmasını hedeflemeliyiz” diyerek milli bir ekonomik hedef de belirledi. Tonbul sözlerine şöyle devem etti: “Bu alanda da son yıllarda özellikle iç pazarda ilgi ve talep yükseldi. Yaz döneminde turizmcilerimiz nispeten nefes aldı ama kışın ölü sezonda kültür turizmine yönelirsek turizm sektörü dinamizmini korur. Kış sezonunda da turizm ve turizmden beslenen diğer sektörler de faaliyetlerine devam ederken, yılın 12 ayı turizm istihdamları sürdürülebilir. İnsanlar, yurt dışı seyahat yerine ülkemizdeki kendi değerlerimizi ziyaret etmek üzere yurdumuzun değişik şehirlerine gitmeyi tercih etmeleri kültür turizmini dinamik tutmaktadır. “Pandemi sonrası iç pazarda olduğu kadar dış pazardaki başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi ülkelerdeki hedef kitleyi kültür turizmine yönlendirmeliyiz.” İfadeleriyle tamamen iyileşme sonrası hedefe de değindi.

Kültürel Miras Zengini Bir Ülkeyiz

Türkiye’de UNESCO unsurlarının tanıtımında çeşitli çalışmalar yürüten Türkiye Tanıtma Platformu başkanı Fikret Yıldız ise Türkiye’nin UNESCO kültürel mirasları açısından çok zengin bir ülke olduğu konusuna dikkat çekerek; “UNESCO kapsamında 19 ana unsurumuz, 94 adet de aday unsurumuz var. Ayrıca adaylığa hazırlanan yüzlerce daha unsurumuz var. UNESCOAna unsura geçecek kültürel değerlerimizin sayısı giderek artacağı için kültürel turizmde önemli bir ülke olduğumuzun farkına varmamız gerekiyor. Kültür turları ve eko turizmin ülkemizde daha fazla öne çıkması gerekiyor. Çünkü ülkemiz kültürel miras değerlerinin zenginliği bakımından bunu hak etmekte. Kültür turizminde hedef kitleyi yönlendirebilirsek ülkemizde turizm gelirlerini hak ettiği yerlere ulaştırabiliriz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.