Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz İshalleri 'ne Dikkat !

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, ishalin yol açtığı rahatsızlıkları ve alınması gereken önlemleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2021 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
Yaz İshalleri 'ne Dikkat !

Hambolat; ‘’İshal vaka sayıları özellikle yaz aylarında artış gösterebilmektedir. Vaka sayıları, Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından Hızlı Sinyal Tespit Sistemi ile günlük olarak takip edilmekte ve vaka sayısında artış görüldüğü anda ishal kaynağının tespitine yönelik epidemiyolojik çalışmalar yapılmaktadır.

Yaz döneminde ortaya çıkan ishallerin en sık nedeni kontamine (temiz olmayan) suların tüketilmesidir. Sıcaklıklardaki artışla beraber su tüketimi de buna paralel olarak artmaktadır. Yeterli düzeyde dezenfekte edilmeyen suların kullanılması, bu sularla yıkanan sebze ve meyvelerin tüketilmesi ishallere neden olabilmektedir. Şehir şebeke suyunun yeterli düzeyde klorlanması bakteriyel nedenli ishaller için koruyucu iken; viral kaynaklı ishallerin önlenmesi açısından yetersiz kalabilmektedir.

Bulaşmada önemli etkenlerden bir diğeri de kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Hijyen kurallarına yeterince uyulmaması durumunda ishale neden olan etkenler, çevreden veya enfekte diğer kişilerden kolayca bulaşabilmektedir.’’ Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.