Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSTE ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK BAŞARISI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B kapsamında hazırlamış olduğu toplam 27 Projeden 15’i desteklenmeye hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
İSTE ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK BAŞARISI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B kapsamında hazırlamış olduğu toplam 27 projeden 15’i desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209- A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209- B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023 yılı 2. Dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. İSTE’nin TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında hazırlamış olduğu 26 projenin 14’ü ve “2209-B- Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında hazırlamış olduğu 1 proje olmak üzere toplam 15 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Akademik hayatı süresinde çok sayıda başarılı projeye imza atan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, açıklanan 2209-A ve 2209-B sonuçlarıyla öğrencileri ile bir kez daha gurur duyduğunu belirtti. Gelecekte yollarımızı aydınlatacak olan İSTE öğrencilerini aldıkları destek kabulünden dolayı tebrik eden Rektör Depci, “Hocalarımızın TÜBİTAK’tan aldıkları başarılara öğrencilerimizin başarıları da eklendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ‘Lider dediğin önde yürüyen değil yol gösteren olmalıdır’ dedik ve her daim başarı adımlarının öncüsü olduk. Elde edilen bu başarılar İSTE Ailesi olarak eğitime ve bilime ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir. Hocalarımızla ve öğrencilerimizle hiç durmadan üretmeye devam edeceğimizden başarılarımızın arkasının kesilmeyeceğine de inanıyorum. Projesi kabul edilen öğrencilerimize ve danışmanlarına bize bu onuru ve gururu yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyor, yollarının açık ve aydınlık olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.