Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VE İSTE’NİN 9. YAŞI KUTLU OLSUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 9. Kuruluş Yıl Dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerde coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  VE İSTE’NİN 9. YAŞI KUTLU OLSUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 9. Kuruluş Yıl Dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerde coşkuyla kutlandı. İSTE merkez yerleşkede farklı salon ve alanlarda düzenlenen etkinlikler 22 Nisan Pazartesi günü başladı ve 23 Nisan Salı günü devam etti. 
Hazırlanan programlar kapsamında birinci gün ilk olarak saat 14.00’te İSTE Merkez Kütüphane Fuaye Alanında Sosyal Sorumluluk Koordinatörlüğü’nün organize ettiği satranç, dart, masa tenisi turnuvaları ve çeşitli etkinliklerle başladı. 15.00’te İSTE İSTE Mavi Salonda Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’ndan Öğr. Gör. Emre Uyanmaz ve öğrencileri misafirlere nefis bir gitar dinletisi sunarken programda daha sonra İSTE Tiyatro Topluluğu Komedi Temalı stand-up gösterisi yaptı. “Kendini Benim Yerime Koy” ve “Fırsat” adlı iki oyundan oluşan tiyatro gösterisi saat 17.00’de sona ererken, etkinliklere Kütüphane Fuaye Alanında İSTE Gastronomi Öğrenci Topluluğu’nun hazırlamış olduğu Workshop Çalışması ve Kokteyl Sunumu ile devam edildi. Özellikle öğrencilerin büyük ilgisiyle başlayan ilk günün programı, coşkulu bir şekilde sürerken etkinlikler akşam saatlerinde gerçekleşen konserlerle devam etti. Konserlerde en sevilen şarkıları seslendiren sanatçılar, sahne performanslarıyla büyük beğeni topladılar. Yaklaşık olarak 2 saat sahnede kalan sanatçılar, alanı dolduran hayranlarıyla anı fotoğrafı çektirirken, İskenderun Teknik Üniversite’sine konuk olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İskenderun Anıt Alanında gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’ne katıldı. 09.30’da başlayan tören anıta çelenk bırakılması ile başladı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.
İSTE Merkez Kampüsünde 23 Nisan Salı Günü devam eden etkinliklerde ise İSTE Tiyatro Topluluğu hazırladığı Tiyatro Gösterisini misafirlere sundu. Ardından saat 15.00’te Kütüphane Sahne’de Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencileri enfes bir popüler müzik sunumu gerçekleştirdi. İkinci gün de öğrencilerin ve misafirlerin büyük ilgisiyle devam eden 23 Nisan Etkinlikleri saat 20.00’de başlayan Soydan Soydaş ve Eser Sarpkaya konserleriyle son bulurken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile İSTE’nin 9. kuruluş yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlanmış oldu. 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirme şunları söyledi: “Öncelikle, etkinliklerin hazırlanması ve icra edilmesinde emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını’nın 104. yaşını hem de İSTE’nin 9. yaşını kutladık. Daha nice yıllar, yüzyıllar coşkuyla kutlayacağımız bugün tüm dünya çocuklarına eşit şartlarda mutlulukla yaşayacakları bir dünya ve İSTE’ye başarılarla dolu bir eğitim yolculuğu diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.