Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARSUZ’DA 14 NİSAN (EVVEL NİSEN) BAHAR BAYRAMI KUTLANDI

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, 14 Nisan (Evvel Nisen) Bahar Bayramı münasebetiyle Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda kahvaltı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
ARSUZ’DA 14 NİSAN (EVVEL NİSEN) BAHAR BAYRAMI KUTLANDI

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Önceki Dönem Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Arsuz Garnizon Komutan Vekili Ütğm. Şükrü Anıl Duran, Kurum Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İş İnsanlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.  

Baharın gelişini simgeleyen 14 Nisan (Evvel Nisen) Bahar Bayramı’nı kutlayan Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, “Bildiğiniz gibi bayram sevinçtir. Bayram diriliştir, bayram yeniliktir, bayram coşkudur, bayram kötülüklerin yerini iyiliklere terk ettiği bir süreçtir. Bu bayramlar; küskünlerin barıştığı, barışın sürekli hâkim kalındığı bu güzel günlerde etkinliklerimizi geleneksel hale getirdiğimiz bayramlarımızdır. Elbette ki yaşadığımız büyük zorlukların hemen ardından bu etkinliğin çok farklı bir anlam ve önemi var. Elbette ki 6 Şubat depremini unutmadık. Elbette ki kaybolan hayatlarımızı, canlarımızı, geçmişimizi, kaybolan bütün duygularımızı unutmuş değiliz. Ama bayram yeniden bir başlangıç yapmaksa, bugüne denk gelmesi, birbirimize omuz omuza tutunarak, ayağa kalkarak ve özellikle bahar bayramına denk gelen bu sevincin daim olması temennisiyle hepinizi tekrar tekrar saygı ve selamlarımla hürmet ederek hoş geldiniz diyorum.  

14 Nisan diye adlandırılan halkımız tarafından Evvel Nisen olarak bilinen bahar bayramı; Anadolu’da ve Ortadoğu’da gerek nevruz Bayramı gerek paskalya bizde de ğiyt sabatağş şeklinde çeşitli etkinliklerle anılan bir bayramdır.  Bugün de bizleri bir araya getiren bu güzel coşkudan ve sizlerin de teşriflerinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum,” ifadelerini kullandı.  

Milletvekilleri adına söz alan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Öncelikle şeker bayramımız, Ramazan Bayramımız hepimize mutlu ve kutlu olsun. Hepimize mübarek olsun. Birlik, beraberlik kahvaltısını veren Sayın Sami Başkanıma ve değerli eşine teşekkür ediyorum. Hepinize tekrar nice mutlu bayramlar, nice mutlu günler diliyor, saygılarımı sunuyorum,” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.