Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Nehir gündeme dair soruları yanıtladı

Ali Yolcu Sordu; Başkan Nehir Cevapladı

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
Başkan Nehir gündeme dair soruları yanıtladı
 Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuk olduğu televizyon programında önemli konulara değindi.27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşen programda bir çok önemli konu gündeme geldi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir geçtiğimiz Cuma Günü saat 20.30’da HRT Akdeniz kanalında yayınlanan gazeteci Ali Yolcu’ nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu.

Başkan Nehir gündeme dair soruları yanıtladı.

YENİ HİZMET BİNASI

Başkan Nehir Gazeteci Ali Yolcu’nun sorusu üzerine bu gün kullanılan hizmet binasının 1970’li yıllarda zamanın şartlarında deniz kumu ile yapılmış bir bina olduğunu ve yapılan testlerle depreme dayanıksız bir yapı olarak tespit edildiğinden yenilenmesinin zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Samandağ ilçesinin nüfusunun 40 binden 120 bine ulaştığını belirtti. Yeni belediye binasının ihtiyaca cevap verebilecek, medeni şehirlerde olduğu gibi geniş otoparkı olan, erişiminin kolay olduğu, vatandaşa hizmet üretmek bakımından her ayrıntının düşünüldüğü modern bir bina olacağını belirtti. Meclis üyeleri ile birlikte yeni hizmet binasının Samandağ’a yakışacak bir şekilde halkın hizmetine sunulması için çalıştıklarını belirtti. Yılsonu itibariyle yeni belediye binasının görünür bir hale geleceğini belirtti.  

2. ETAP TOPLU KONUT

Başkan Nehir 2. Etap toplu konutlarla ilgili ilçenin Tarım ve Turizm potansiyeline sahip olduğunu ve tarım topraklarının korunması gerektiğini ifade etti. Toplu konutların hem tarım alanlarının korunması hem de iyi bir kalitede ucuza konut üretilmesi bakımından, orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını amaçladıklarını ifade etti. Toplu konutların otoparkıyla, çocuk oyun alanıyla, güvenliğiyle ve birçok avantajıyla daha cazip olduğu için tercih edildiğini ifade etti. Şu an itibariyle 2. Etap toplu konutların  %60-%70 oranında tamamlandığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI

Başkan Nehir Büyükşehir yasasının yerelin hizmete ulaşımını zorlaştırdığını belirterek, gelişmiş ülkelerde yerel yönetimlerin güçlendirildiğini ülkemizde de böyle bir planlamanın olması gerektiğini belirtti. Dünyanın bir çok medeni ülkesinde belediyelere güvenlik dışında bir çok yetki ve imkan verdiğini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde sağlık, eğitim, ulaşım yetkilerinin yerel yönetimlere yetkiler verildiğini bu modelin ülke çapında uygulanması halinde daha halkın hizmete erişiminin daha kolay olacağını belirtti. İlçe belediyelerinin yetkilerinin tekrar düzenlenip yeterli bütçe ve yetki verilmesi halinde arzu edilen hızda, standartlarda hizmetlere erişimin kolay olacağına inandığını söyledi.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

Başkan Nehir, Çöp konteynerlerinin düzenli bir şekilde temizlendiğini, dezenfekte edildiğini belirtti. 2014’de Büyükşehir yasasıyla birlikte haşere ve uçkunla mücadelenin Büyükşehir belediyesine devredildiğini ifade etti. Haşere ve uçkunla mücadelenin bilimsel veriler ışığında başarılı olabileceğini söyledi.

KURSLAR

Başkan Nehir, iyi, doğru insan yetiştirmenin asli görevleri olduğunu belirtti. Bu kapsamda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Yüzme kursunda 700-800 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Başkan Nehir, dünyalı insan yetiştirmenin önemine değindi. Donanım yönünden her anlamda dünyadaki değişim dönüşüme ayak uydurabilecek nitelikte bireyler yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

  SOKAK ADLANDIRMALARI

Halkın talepleri doğrultusunda sokak, cadde, meydan, bulvar adlandırmaları yapıldığını belirtti.

Samandağ Belediye Meclisi tarafından, 12 Eylül dönemi Devlet Başkanı Kenan Evren’in adını taşıyan sokağın adını da “Ahmet Arif Sokağı” şeklinde, ilçedeki “Yavuz Sokağı” ismini de “Suadiye Sokağı” olarak değiştirtildiğini belirtti.

* Çiğdede Mah. Deniz Sitesi Hz. Hızır mevkiindeki alan; Hz. Hızır Parkı

* Çiğdede Mah. Uğur Mumcu Caddesi’ndeki Park; Uğur Mumcu Parkı

* Çiğdede Mah. Sivas Şehitleri Caddesi’ndeki Park; Türkan Saylan Parkı

* Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Park; Ahmet Atakan Parkı

* Tomruksuyu Mah. eski Belediye yanındaki Park; Barış Parkı

* Çanakoluk Mah. dere kenarındaki Park; Kardeşlik Parkı

* Sutaşı Mah. Şen Sokak’taki Park; Aziz Nesin Parkı

* Sutaşı Mah. Çalı Sokak’taki Park; Orhan Veli Parkı

* Şükrü Kanatlı Mah. Dil Okulu önündeki Park; Kemal Kılıçdaroğlu Parkı

* Şükrü Kanatlı Mah. basketbol oyun alanı; Rıfat Ilgaz Oyun Alanı

* Atatürk Mah. Özen Sokak’taki Park; Can Yücel Parkı

* Atatürk Mah. Yavuz Sokak’taki Park; Meryem Cabir Parkı

* Uzunbağ Mahallesi’ndeki Park; Bahriye Üçok Parkı

* Mağaracık Mah. Soğuksu Caddesi’ndeki Park; Yaşar Kemal Parkı

* Kapısuyu Mah. Çevlik sahil yolundaki park; Nazım Hikmet Parkı

* Ataköy Mah. girişindeki Park; Ahmet Arif Parkı

* Tekebaşı Mah. İnönü Caddesi’ndeki park; İsmet İnönü Parkı

* Yaylıca Mahallesi’ndeki park; Ahmet Yiğit

* Deniz Mah. 19. Sokak’taki park, Bülent Ecevit Parkı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.