Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSTLAR SENİ UNUTMADI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE ve İskenderun Belediyesi ortaklığıyla hazırlanan konsere İSTE ailesi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
DOSTLAR SENİ UNUTMADI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE ve İskenderun Belediyesi ortaklığıyla hazırlanan konsere ailesi ile katıldı. 22 Nisan Pazartesi günü 20.00’de İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe katılım oldukça yoğundu.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği İcra Topluluğu’nun Şefliğini İSTE öğretim üyesi Prof. Servet Yaşar yaptı. Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden Aşık Veysel’in eserlerinin seslendirildiği konserde “ben giderim sazım kalır, dostlar beni hatırlasın” diyen ustaya “dostlar seni unutmadı” dendi.

Konserde emeği geçen topluluk öğrencilerine ve Şef Prof. Servet Yaşar’a teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede “İskenderun Belediye Başkanımız Mehmet Dönmez ile ilk ortak işimize bu akşam usta sanatçı Aşık Veysel anısına düzenlenen konser ile imza attık. Yapacağımız güzel işlerin başlangıcı olan konserde büyük ozan Aşık Veysel’i yad ettik. Gönlünden sazına düşün türküleriyle ‘uzun ince yolumuza’ eşlik eden ustayı sevgi ve özlemle anıyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.