Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAK-İŞ Konferadasyonu Genel Başkanı Arslan: “Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz. Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

HAK-İŞ Konfederasyonu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen, 11 ilimizde binlerce insanımızı doğrudan etkileyen bu büyük felaketin üçüncü yılında İskenderun'da bölge istişare toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2026 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2026 01:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
HAK-İŞ Konferadasyonu Genel Başkanı Arslan: “Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz. Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Genel Başkan Mahmut Arslan Başkanlığında, Hatay İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı ile Genel Sekreter Eda Akbulut, HAK-İŞ Hatay İl Başkanı Mehmet Güngör, Üye Sendikaların Genel Başkan ve Yöneticileri, 11 İldeki HAK-İŞ İl Başkanları, Sendikaların İl, Şube, Bölge Başkanları, Yardımcıları ve temsilcileri ile bir araya geldi.

“Şehitlerimizi Rahmetle, Minnetle Anıyoruz”

Genel Başkan Mahmut Arslan, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli asrın felaketinde deprem bölgesine yönelik ilk harekete geçen kurumlardan birinin de HAK-İŞ Konfederasyonu olduğunu ifade etti. Arslan, asrın felaketinde hayatını kaybeden 53 bini aşkın vatandaşla birlikte 357 HAK-İŞ mensubunun da toprağa verildiğini hatırlatarak, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

“HAK-İŞ HAK Arama ve Kurtama Umut Timi Ekiplerimize Teşekkür Ediyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak depremler gerçekleşmeden öncesinde HAK-İŞ bünyesinde arama ve kurtarma ekipleri oluşturmak konusunda önemli bir kararlılıkla projeler gerçekleştirildinin altını çizen Arslan, 6 Şubat 2023 tarihinde depremden 45 dakika sonra AFAD’dan HAK-İŞ’e gelen yardım talebi üzerine HAK-İŞ HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi ekiplerinin harekete geçtiğini ve görev yerleri olan Kahramanmaraş’a ilk ulaşan ekiplerden olduğunu vurguladı. Arslan, ekiplerin 15 gün süreyle sahada yoğun arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek birçok vatandaşımızı enkazdan canlı kurtardığını dile getirdi. Arslan, HAK-İŞ HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi ekiplerine bir kez daha teşekkürlerini iletti.

“Asrın Felaketinden Etkilenen 11 ilimize 260 Milyon TL Yardımda Bulunduk”

Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde bir kriz masası oluşturulduğunu ve depremin ilk gününden itibaren üye sendikalarla yardım çalışmalarının başlatıldığını anımsattı. Arslan, konfederasyonumuz ve üye sendikaların toplamda 260 Milyon lirayı aşan bir yardımı bölgeye ulaştırdığını ve bunun yine Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti.

HAK-İŞ Kadın Komitesinin de bölgede kadınlara yönelik hijyen kitleri dağıttığını kaydeden Arslan, 10 bin hijyen paketini bölgede depremden etkilenen kadınlara ulaştırmanın önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

HAK-İŞ Kütüphanemizden 500 Öğrenci Faydalandı

Kahramanmaraş’ta Türk Kızılay işbirliğiyle konteyner kentte HAK-İŞ Kütüphanesini kurmanın da örnek bir proje olduğunu belirten Arslan, “Yaklaşık 500 öğrencimiz bu kütüphanedeki çalışmalar sayesinde üniversite imkânı kazandı. Bu bizim için büyük bir gurur” dedi.

Psikososyal Destek Platformu Uluslararası Örnek Oldu

Hizmet-İş Sendikası tarafından kurulan Psikososyal Destek Platformu’nun binlerce depremzede üyeye hizmet verdiğini ifade eden Genel Başkan Arslan, projenin uluslararası sendikal hareket tarafından örnek uygulama olarak gösterildiğini kaydetti.

HAK-İŞ’ten Yeni Hedef: Kahramanmaraş’ta Kreş Projesi

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bölgeden ellerini hiçbir zaman çekmediklerini “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız” düsturuyla hareket etttiklrtini hatırlatan Arslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile temaslarının devam ettiğini ve imkanlar ölçüsünde kreş projesini de hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Arslan, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile temasımız devam ediyor. İnşallah elimizdeki kaynaklarımızı tekrar gözden geçirerek gerekirse ilave bir kısım desteklerle kalıcı konutların olduğu, işçilerin de ağırlıklı olduğu bir yerde ilk kreş projemizi Kahramanmaraş'ta gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

"Daha Yapacak Çok İşimiz Var"

Deprem bölgesine yönelik yapılan ve yapılacak bütün faaliyetlerde devletin yanında yer aldıklarının altını çizen Arslan, "Deprem bölgesinde 455 bininci konutun teslim edilmesi büyük bir başarı hikayesi. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyaya da örnek bir çalışması, çabası, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırma konusunda öncelikle barınma ihtiyaçlarının temin edilmesindeki çabaları için hükümetimizi destekliyoruz ancak yapılacak çok işimiz var. Hala pek çok ihtilafların çözülemediği, yerinde dönüşümle ilgili bir kısım hukuki sorunların yaşandığını biliyoruz ama bütün bunların ötesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin deprem bölgesiyle ilgili ortaya koyduğu yeni çabaların, imkanları seferber etmesine, Ülkemizin bütün kaynaklarını, bölgenin bütün kaynaklarını, imkanlarını burada yaşayan ve depremin mağduru olan yurttaşlarımıza sonuna kadar harcanmasını destekliyoruz" dedi.

Programda Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Eda Akbulut ve HAK-İŞ Hatay İl Başkanı Mehmet Güngör ile HAK-İŞ bölge il başkanları ve sendikaların şube başkanları deprem bölgesinde yürüttükleri faaliyetlere değinerek, yürütülen çalışmalar konusunda değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.