Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hassa Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçti

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Hatay genelinde yapılan 9’uncu yeni arıtma tesisi olan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlandığını ve geçici kabulü yapılarak faaliyete geçtiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
Hassa Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçti
 Bugüne ve geleceğe temiz çevre, sağlıklı bir yaşam sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren Genel Müdürlük, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) kapsamındaki hibe ile yapılan tesisin su almaya başlayıp işletmeye alındığını belirterek, doğaya artık kirli su değil, arıtılmış temiz su bırakılacağını vurguladı.

HATSU, tamamlanan atıksu arıtma tesisinin günde 2 bin m3 atıksu arıtacak şekilde ve Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur prensibine göre dizayn edildiği bilgisi vererek, tesiste evsel atık suyun Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak Tiyek Deresi’ne deşarjı sağlanacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.