Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İskenderun'da Angus İstemiyoruz' imza kampanyası başlatıldı

İskenderun Yaşam Platformu, angusların çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle basın açıklaması yaparak stand kurup imza kampanyası başlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
'İskenderun'da Angus İstemiyoruz' imza kampanyası başlatıldı
 İskenderun Yaşam Platformu adına sözcü Nilgün Selçuk tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

‘’Bilindiği üzere İskenderun Limanına ayda en az iki defa yurt dışından ithal edilen büyük baş hayvanlardan başta anguslar ve küçükbaş (koyun9 hayvanlar getiriliyor. Bütün şehir, metan gazı ve pis koku nedeniyle rahatsız oluyor. Bu rahatsızlık yoğun bir şekilde halam ediyor. Angus ithalatı ile birlikte sorunlar yaşanmaya devam ettiği halde, bu konuda daha önce yapılan uyarılara yöneticilerin sessiz kaldığını, çözüm üretmek niyetinde olmadıklarını gözlemledik. Bu sebeple giderek dayanılmaz hale gelmekte olan soruna karşı İskenderun Yaşam Platformu olarak ‘’Artık Yeter!’’ diyoruz.

Doğaya ve tüm canlılara saygılı bir çözüm üretilebileceğini biliyor ve yönetenlerden bu çözümü talep ediyoruz. Yurt dışından ithal edilen hayvanların gerekli sağlık koşulları sağlanmadan hayvan ithalatında plansız programsız bir yol izleniyor. İthal edilen hayvanlar, fizibiliteleri, kapasiteleri, sağlıklı yaşam koşulları, barınakları hazırlanmadan getiriliyor. Buna bağlı olarak da Güney Amerika’da görülen EBL hastalığı,  Avrupa’da görülen Mavi Dil Hastalığı, Şap hastalığı ve aşırı derecede çevre kirliliği yapan metan gazı bölgemizdeki hayvancılığı ve insan yaşamını olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu olumsuz koşullara tepkisiz kaldıkça İskenderun Halk Sağlığı ise büyük tehdit altındadır. Daha önce İskenderun’da hiç rastlanmayan böcek, sinek ve hastalık çeşitleri artıyor. İskenderun’da neredeyse her evin adresi hastaneler olmuştur. Duyumlarımıza göre hastalanan ve ölen hayvanların kesimleri hijyenik olmayan şartlarda yapılıyor ve el altından kasaplara dağıtılıyor. Hastalanan ve ölen hayvanların hangi koşullarda imha edildiğinin açıklanması gerekmektedir. Aksi durumda hastalanan ve ölen hayvanların imha edilmiş gibi gösterilip sigortadan paraların alındıktan sonra el altından piyasaya hastalıklı ve telef olmuş hayvan etlerinin sürüldüğüne dair endişeler artacaktır. Hastalanan ve ölen hayvanlara hangi işlemlerin yapıldığı açıklanmalıdır. Geçici çözüm olarak görülen hayvan ithalatı bir devlet politikası olarak kalıcılaşmıştır. O halde asıl soruyu bir kez daha sormak istiyoruz. Ülkemiz Tarım ve Hayvancılık ülkesi olduğu halde neden hayvan ithalatı devam ediyor? Bu ülkenin her karış toprağı ve her bir ferdi değerlidir. Başka limanlara göndermekte çözüm değildir. Ancak İskenderun halkına reva görülen bu eziyet yönetenlerin eşit ve adil davranmadığını açıkça ortaya koyuyor. İskenderun halkını sahipsiz bırakanlar yaptıklarından utanç duymalıdır. Bu duruma seyirci kalmayacağız. Tüm yönetenleri sorumlu davranmaya çağırıyor ve uyarıyoruz.’’

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.