Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Demiryürek'ten “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
Kaymakam Demiryürek'ten “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı

Kaymakam Demiryürek mesajında şu ifadeşere yer verdi;

''Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazeteci arkadaşlarımızın meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi günümüzde daha da önem kazanmıştır.

Toplumların temel ihtiyaçlarından olan basın, sadece haber alma hakkının temsilcisi değil, aynı zamanda bireylerin hak ve hürriyetlerini korumada, kamuoyunu bilinçlendirmede, huzur ve güven ortamını güçlendirmede, kültürel etkileşimi sağlamada ve ortak bir anlayış oluşturmada önemli bir misyon üstlenmektedir.

Bu önemli misyonu üstlenen, zor şartlarda mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarını sürdüren, işine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.