Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PAYAS STEM FİNAL YARIŞI İÇİN TEKNOFESTTE

PayaStem Merkezi öğrencisi Can KAĞAR, 17 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılan Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde sunumunu yapmak için yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
PAYAS STEM FİNAL YARIŞI İÇİN  TEKNOFESTTE
 Lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceği ileri kategoride tek ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ olarak yarışan Can, ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında İLK 10’a girmeye hak kazanmıştır.

Can, ” Uçan araba tasarım sürecinde birçok yeni bilgi öğrendim. Uçan arabamı tasarlarken doğadan ilham aldım. Uçan arabama UMAY adını verdim. Umay Ana, Türk Mitolojisinde çocukları koruyan tanrıçanın adı. Bende aracımı tasarlarken yolcu güvenliğini ön planda tutarak trafikte oluşabilecek can kayıplarını en aza indirmeyi ve trafik sorununa çözüm bulmayı hedefledim.” dedi.

Her biri alanında uzman kişilerden oluşan jüriye sunum yapacak olan Can’a, estetik tasarımı, çevre dostu teknolojisi ve yaratıcı güvenlik önlemleri ile fark yaratan uçan arabası UMAY ile final yarışlarında BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.