Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRMOB hükümete taleplerini iletti

Aralarında Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık'ın da olduğu çok sayıda odanın merkezi olan Türkiye Serbest Muhasebeciler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı Emre Kartaloğlu, tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüs tehlikesi dolayısıyla hükümete yönelik taleplerini içeren bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.flashgazetesi.net/
TÜRMOB hükümete taleplerini iletti
 Kartaloğlu: Sesimize Kulak Verin

Birlik Başkanı Emre Kartaloğlu tarafından yapılan açıklamada, “Koronavirüs pandemisi dolayısıyla içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydaya inanıyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda ekonomik tedbirler arasında yer alan vergisel tedbirleri doğru ancak eksik buluyoruz. Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı şekilde toplanması, yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değildir, hem de imkansızdır. Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en yetkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dahi işyerine gitmekten çekindiği bir ortamda mali müşavirler yaşamları ve sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmaktadır.

Asıl Olan Yaşam Hakkıdır

Bugün yalnızca kendimiz için değil, ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.

Bu nedenlerle;

-Mart ayı içerisinde verilmesi gereken (KDV1-2 Muhtasar, MUHSGK, Damga Vergisi, Turizm Katkı Payı, Ba-Bs, GEKAP vb.) tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini ve mücbir sebep halinin kabulünü

-Aylık prim ve hizmet belgelerinin ertelenmesini

-E-defter beratlarının yüklenme sürelerinin ertelenmesini

-Vergi incelemelerinin ertelenmesini,

-Bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında iş dünyasına tanınan destekler kapsamına biz muhasebe meslek mensuplarının eklenmesini istiyoruz. Çok geç olmadan sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Çünkü asıl olan yaşam hakkıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.