Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILDIRIM KARA: ''TAHKİMATLAR İŞE YARAMADI''

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun'da yaşanan su taşkınları hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
flashgazetesi.net
YILDIRIM KARA: ''TAHKİMATLAR İŞE YARAMADI''

Konu hakkında soru önergesi verildiğini ve bunun da basında yer bulduğunu hatırlatan Kara, "Biz yurttaşlarımızın talepleri ve kendi edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, 18 Ocak tarihinde, Meclise bir önerge sunduk. Bu önergenin muhatabı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu idi. İskenderun'da yaşadığımız sorunları dile getirmiş, uydu görüntülerine yansıyan deniz tabanı oluşumlarına dikkat çekmiştik. Bakan Uraloğlu’na altı soru yönelttik: Özellikle Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesinin deniz tabanındaki oluşumlar konusunda profesyonel bir çalışma yürütüp yürütülmediğini sorduk. Sorunun tespitinde Harita Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan destek alınıp alınmadığına ilişkin sorular da yönelttik. GPS ağları, inklonometre kuyusu ölçümlerini kullanmak suretiyle yer değiştirme seviyelerine dair bir çalışma yürütülmediğini de öğrenmek istedik. Bu önergemize, geçen dört ay içinde, hiçbir yanıt alamadık. Sarih sorularımıza bile yanıt alamazken, İskenderun sahilinde ve körfezindeki problemlerimiz nasıl çözüm üreteceksiniz? Bu ve

benzeri soruları sormaya devam edeceğiz ki yurttaşlarımız bu çileden kurtulsun ve gelecek tehditlerin önü şimdiden alınsın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.